Echo & Alexa User Discussions and Support Forums

When a person is not breathing, permanent brain damage begins after 4 minutes and death in 6 minutes after that. Can you count on help arriving before that time? Learning proper CPR techniques is easy and you can learn it in 30 minutes at CPR Test Center.

Smartthings power outlets frequently not responding to echo

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Smartthings power outlets frequently not responding to echo
« Reply #15 on: September 07, 2016, 11:26:24 pm »
I started having this issue today. Everything has worked well up until now (new Echo firmware?)

The issue seems to only affect the Z-wave devices. All of my Cree Connected bulbs (Zigbee) work fine.

Re: Smartthings power outlets frequently not responding to echo
« Reply #16 on: September 08, 2016, 11:16:35 am »
I started having this issue today. Everything has worked well up until now (new Echo firmware?)

The issue seems to only affect the Z-wave devices. All of my Cree Connected bulbs (Zigbee) work fine.

Since your Echo doesn't actually control any of of those devices (see the latter part of my post here: http://www.echotalk.org/index.php/topic,768.msg4705.html#msg4705), firmware updates for it aren't going to have anything to do with whatever issues you're seeing with some subset of them.  Most likely you've some sort of issue on the SmartThings end.  I'd double-check that the Z-Wave devices in question are authorized for use via the Amazon Echo smartapp in your ST app.  If they are, rerun discovery on your Echo and see if that clears the problem.

Re: Smartthings power outlets frequently not responding to echo
« Reply #17 on: September 08, 2016, 03:34:07 pm »
I started having this issue today. Everything has worked well up until now (new Echo firmware?)

The issue seems to only affect the Z-wave devices. All of my Cree Connected bulbs (Zigbee) work fine.

log into the specific devices app and see if they have any updates. I don't log into wemo or hue app that often but it seems everytime I do, there is some firmware update. 

Re: Smartthings power outlets frequently not responding to echo
« Reply #18 on: September 08, 2016, 05:45:14 pm »
Same thing happened again to my ST power-outlets after a couple weeks of things working perfectly.
Using the ST app to switch each on individually seems to have restored Echo control once again, but I'm not happy that this type of issue seems to happen so often.